69 35 45 60 post@fjeldstad-bygg.no

Slike kjøkken vil vi ha i 2022

Mer tid hjemme preger kjøkken-trendene

Tiden er preget av mye tid i hjemmet og de nye rutinene vil nok være med oss en tid fremover. Mange vil nok derfor også stille høyere krav til hvordan vi vil ha det rundt oss, også på våre kjøkken. Her presenteres tre fremtredende stiler som vi vil se mer av i 2022. Kilde: Strai Kjøkken.

Fremtredende begreper er:  TRYGGHET – NATUR – FUNKSJONALITET
Foto: STRAI KJØKKEN

Holdbarhet og funksjonalitet

En av tendensene man nå ser er ønske om høyskap, fremfor kombinasjon av over- og underskap. Det ønskes integrerte lys i innredningen, gjerne benkeventilator, innebygde skap og ikke minst plassbygde løsninger. Det som etterspørres er løsninger og utforminger som skal være funksjonelle og samtidig lekre, men ikke for ruvende i rommet.

Som trenden har vært nå i flere år, brukes ikke kjøkkenetlenger bare til matlaging, men også som en sosial arena, spiseplass, ikke minst hjemmekontor og hobbyrom. Dette krever at rommet må planlegges og skreddersys basert på den enkeltes behov. Kjøkkenet skal være et flerbruksrom som skal holde i mange år. Vi søker holdbarhet i både materialer og utforming, og faktorer som lokal produksjon, kvalitet og bærekraft er særlig viktig. Dette er også noe vi kan se hos den yngre målgruppen. Det å støtte norsk industri og lokale arbeidsplasser er blitt noe flere syntes er viktig.

Foto: STRAI KJØKKEN

Praktiske høyskap gir økt lagringsplass og skaper en fin innramming av kjøkkenet.  Et populært alternativ fremfor over- og underskap.

Lyst og naturlig

Naturmaterialer i ulike utforminger har vært fremtredende i norske hjem og kjøkken i flere år – og dette er like høyaktuelt i 2022.  Vi rendyrker gjerne en skandinavisk designstil og ønsker å reflektere norsk natur inne i våre hjem.

Duse og naturlige farger fortsetter å stå sterket, og elementer som treverk og stein er populært. Vi ser også at flere tilrettelegger for større grad av naturlig lys på kjøkkenet, og i hjemmet generelt. Treverk  gir blant annet en ekstra dimensjon til materialet da det lever med naturlig lys og endrer karakter gjennom dagen.

Ønsket om innfelte downlight er ikke like stort lenger. Det etterspørres integrert lys i kjøkkenet og f.eks.  dekorlamper som gjør litt mer ut av seg. Lyssetting inne i skuffer og skap er også populært.

Foto: Strai Kjøkken

Sjekk ut den vakre nyheten Vinje, med lekker, slett overflate i ask.

Foto: Strai Kjøkken

Modell: Besseggen. Hvitpigmentert overflate i eikefinér, børstet for å få fram treverkets karakteristiske struktur.

Lunt og omsluttende

Flere deler av verden har omfavnet det typiske skandinaviske designet, og lyst treverk har dominert i flere sesonger. Nå har derimot mørkt treverk for alvor meldt sin ankomst, både for møbler og interiørdetaljer, også på kjøkkenet. Vi vil gjerne ha det elegant, men samtidig lunt og omsluttende.

Selv om den stramme, lyse, skandinaviske stilen fortsatt er like aktuell, ønsker vi å kombinere dette med litt mer varme og koselige interiørelementer. Mye hjemmetid og lange vintre gjør også at vi søker trygghet og lune hjem. Noen av fargene som utmerker seg er: Røkt eik, valnøtt og nougat. Mørke kjøkken kan bli lekker i kombinasjon med andre tresorter, og fungerer godt i hjem som er både minimalistiske og de mer fargesterke.

Foto: Strai Kjøkken

Besseggen i fargen Nougat, med en matt, beiset overflate

Foto: Strai Kjøkken

Besseggen hvitpigmentert, har overflate i eikefinér som er børstet for å få fram treverkets karakteristiske struktur.

Foto: Strai Kjøkken

Veiledning får du hos forhandler

Hos Snekkern kan du alltid få god hjelp og veiledning til hvilke kjøkkenmodeller og farger som kan passe ditt hjem.  Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål og bestill gratis tegnetime.

Les også den inspirerende artikkelen til Strai:  “Teknologi overtar på kjøkkenet”