69 35 45 60 post@fjeldstad-bygg.no

Nyhet! Bedre vinduer for flate tak

Bli lys. Bli overlys!!

Et flatt tak gir et moderne uttrykk og store fasadevinduer slipper naturen inn i hjemmet, men får du dagslyset helt inn i alle rom? VELUX Norge har lansert en helt ny generasjon vinduer for flate tak – VELUX overlys! Konstruksjonen er helt ny OG slipper inn mer lys. Effekten er som å ha direkte kontakt med himmelen

Buet eller plant glass

NYHET! VELUX overlys med glass har nytt og elegant design.

Den nye generasjonen VELUX overlys har en slankere profil som gir inntil 52% mer dagslys i forhold til tidligere modeller i samme størrelse. Dette kommer i tillegg til at et takvindu allerede slipper inn dobbelt så mye dagslys enn et fasadevindu av samme størrelse.

TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum 2,0 %, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak. Det er derfor viktig å se på hva slags muligheter det er for daglyset å slippe inn i alle deler av boligen.

Unikt kant-til-kant design for ekstra lys

Den nye, slanke profilen på VELUX overlys sørger for mer lys, men den er også penere å se på – med to forskjellige redesignede toppelement, med herdet glass. Et buet glass som leder regnet bort fra glasset og du vil alltid se rett til himmels. Det andre toppelementet er et plant glass, som vant Red Dot Award 2021. Begge har et unikt glass-til-kant-design for maksimalt med dagslys.

Det tredje alternativet er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger.

Opplev effekten av dagslys med ny generasjon VELUX takvinduer for flate tak

Det ekstra lysinnslippet gjennom taket kan bidra til å oppnå 2% dagslysfaktor og endre hvordan et rom oppleves. Effekten kan være dramatisk i positiv retning – dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et vindu i taket slipper dagslyset ned i gangen.

Flere tilvalg til takvindu

VELUX overlys med glass kommer med flere muligheter for solskjerming sømløst integrert i rammen; og velger man elektrisk åpningsbart VELUX INTEGRA® vil en regnsensor lukke vinduet når det begynner å regne, og en forhåndsprogrammert, trådløs veggbryter medfølger. Ønsker man å øke komforten enda et hakk er vinduene kompatible med VELUX App Control og VELUX ACTIVE inneklimakontroll. Dette gjør det enklere for deg å kontrollere inneklimaet

Det finnes både mørkleggende og varmeskjermende løsninger.

Bedre livskvalitet

Mer lys kan gi bedre humør, søvn og konsentrasjon, mens mer frisk luft reduserer risiko for luftveisplager og fuktproblematikk. Et takvindu kan øke livskvaliteten. Kort fortalt skal det ikke være noen grunn til å velge noe annet for et flatt tak enn VELUX overlys med glass

Overlys med glass

  • Øker lysinnslippet med 52% i forhold til tidligere modell.
  • Finnes med plant glass for takvinkel 2-15 grader.
  • Finnes med buet glass for helt flatt tak, vinkel 0-15 grader.
  • Kommer i syv størrelser, fra 60 x 60 cm til 120 x 120 cm.
  • 5-6 mm sikkerhetsglass.
  • Varmedempende screen og blendingsgardin er sømløst integrert (bør monteres sammen med vinduet) Insektnett kan også monteres på.
  • Kommer som fastkarm eller som elektrisk åpningsbart VELUX INTEGRA® som tilbyr appstyring og smarthjem-funksjoner.

Se forskjellene

Du kan endre hele romfølelsen i din bolig med kun et lite innslipp av dagslys gjennom et takvindu.

FØR
ETTER

Takvindu

Naturlig lys har mye makt – det forandrer fargenyanser, gir bedre romfølelse, reduserer behovet for elektrisitet og det gir oss en god følelse. Vi bruker 90 % av tiden vår innendørs. Det betyr for lite dagslys og for lite frisk luft. Forskning viser at dette kan gå ut over både helse og livskvalitet. Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer?

Med VELUX takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen.

Se hjemmet ditt i et helt nytt lys – med takvinduer. Les mer om takvinduer

Les også mer om VELUX produktene for flate takløsningene på VELUX.NO

Veiledning får du hos forhandler

Alle VELUX takvinduprodukter kan bestilles i din nærmeste Snekkern forhandler. Kontakt oss idag for en vindusprat: Butikker