69 35 45 60 post@fjeldstad-bygg.no

100˚C rett fra springen

Den kokende vannkran. Med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran gir Quooker nye muligheter. Til kaffe, te, matlaging og rengjøring. En enkel og sikker løsning til det moderne kjøkken som sparer tid, vann og strøm.

 

Sikker

Alle kranene er godt barnesikret, og man må trykke to ganger og dreie med et separat grep for å åpne for det kokende vannet. Dette hindrer at små barnefingre eller voksne ved et uhell åpner for det kokende vannet. LED-lysringen på kranen lyser rødt når du åpner for det kokende vannet. I tillegg er kranen konstruert slik at vannstrålen ikke er massiv. Det kokende vannet kommer ut som dråper blandet med luft. Hvis man kommer i kontakt med det kokende vannet har man lang nok reaksjonstid til å fjerne hånden, og dermed unngå å bli brent.

Tidsbesparende

Du trenger ikke vente på vannkokeren når du skal bruke kokende vann. Med en Quooker-kran får du kokende vann på ett sekund. En Quooker er den perfekte løsning på det moderne kjøkkenet. Det gjelder om du bare skal ha vann til en kopp te, gjøre kjøkkenredskaper som kniver og skjærefjøler rene eller bruker den i forbindelse med matlaging. Kokende vann direkte fra kranen er en praktisk luksus, som sparer deg for tid. Du blir overrasket over hvor ofte du bruker kokende vann i løpet av en dag. Forestill deg at du ikke trenger å fylle vannkokeren og deretter må vente på at vannet koker. Med en Quooker kan du tappe kokende vann direkte fra kranen. Det sparer deg for mye tid. Tid du kan bruke andre ting som er viktige for deg. Du trenger aldri mer å vente på kokende vann. Det blir tilgjengelig umiddelbart.

Plassbesparende

Det kan være kamp om plassen på kjøkkenbenken, og den kan fort bli rotete når kaffe- og bakemaskiner, blendere og vannkokere skal ha sin plass. I tillegg til kjøkkenmaskinene, har man ofte oljer, krydder og skjærebrett stående fremme, så det kan være en utfordring å finne plass til alt. En Quooker-kran gjør både vannkokeren og kaffetrakteren overflødig, og frigjør plass på kjøkkenbenken. En kokende vannkran er derfor helt klart praktisk på et moderne kjøkken.

Energibesparende

Vakuumbeholderen holder godt på varmen. Standbyforbruket er ca. 50 kr. i året. Mange opplever at de må vente lenge på det varme vannet på kjøkkenet. Det skjer ofte hvis det er stor avstand mellom varmtvannsberederen og kranen. Her har Quooker en løsning som sparer både vann og energi, og gir varmt vann med det samme man åpner kranen. COMBI+ beholderen blander kokende vann inn i det varme vannet, inntil det varme vannet er kommet frem til blandeventilen og temperaturen er høy nok. Det betyr at du ikke trenger å vente på det varme vannet, men at du får varmt vann omgående. En Quooker er ikke bare smart og god for økonomien, den er også miljøvennlig.

Vannbesparende

Med en vannkoker, koker du ofte mer vann enn nødvendig. Med en Quooker koker du kun det vannet du har bruk for. Vannforbruket er noe du bør ha i tankene når du overveier om du skal investere i en kokende vannkran. Med en Quooker unngår du å sløse med vannet, siden du kun tapper den mengden vann du trenger. Bruker du en vannkoker krever det at du koker opp minst en halv liter vann, selv om du bare skal ha en kopp te.

Installasjon

En Quooker er enkel å installere, så lenge det er plass, strøm og vanntilførsel i skapet under kjøkkenbenken. En Quooker består av to elementer: En kran og en beholder som plasseres under vasken. Vannbeholderen kobles til kaldtvannsrøret, hvor det kalde vannet ledes inn i beholderen og varmes opp under trykk til 110°C. En Quooker kan monteres i de fleste vasker og benkeplater, og beholderen passer fint inn i de fleste vaskeskap. Du kan derfor enkelt installere en Quooker selv om du ikke skal ha nytt kjøkken.